איך לבחור ביטוח לבניין מגורים – המדריך לחבר הוועד המתחיל

בחירת ביטוח בניין משותף זו משימה לא פשוטה בכלל – אך ברור לכולנו כי היא הכרחית. הביטוח עוזר להגן עלינו מפני מגוון רחב של מצבים, ובעיקר עוזר לנו להימנע מהוצאות גבוהות במיוחד במקרים בהם יש צורך לתקן או להחליף חלק מהרכוש המשותף. אז איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, ומה חשוב לדעת לפני כן? בכתבה זו, החלטנו לרכז לכם כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא בתור חברי ועד בית מתחילים.

ביטוח לבניין מגורים – להיות מוכנים מפני כל תרחיש

כאשר מדובר בבניין משותף – תחזוקה שוטפת היא חלק בלתי נפרד מהעניין. לכן, ברוב הבניינים המשותפים שניתן למצוא כיום, נציגי הוועד עובדים בצורה מסודרת מול חברת ניהול ואחזקה – שתמורת העלות שמשלמים לה בעצם מעסיקה עובדים שמטפלים בבניין, לרבות עובדי ניקיון, גינון וכדומה. לצד ניהול ואחזקה, חשוב מאוד לוודא שבחרתם עבור הבניין שלכם גם פוליסת ביטוח. ביטוח מבנה משותף נועד בעיקר על מנת לפצות את הדיירים במקרים בהם אירע נזק לרכוש המשותף אותו כולם חולקים, כמו למשל התפוצצות בלוני גז, נזקי מזג אוויר כמו שריפה, רעידת אדמה, הצפות וכדומה. קיימים גם מקרים אחרים בהם עלול להיגרם נזק לרכוש המשותף – ועלויות התיקון (או ההחלפה, תלוי בחומרת הנזק) יכולות להיות גבוהות במיוחד, הרבה מעבר לסכומים שהדיירים יוכלו לעמוד בהם. זו הסיבה לכך, שהשאלה הראשונה אותה שואלים נציגי הוועד הנבחרים היא – איך לבחור ביטוח לבניין מגורים?

השלבים בדרך לבחירה הנכונה

אז הבנו מדוע כל-כך חשוב לוודא שיש לכם פוליסת ביטוח עבור הבניין שלכם, וכעת הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – לדעת איך לבחור ביטוח לבניין מגורים. להלן השלבים בדרך לבחירה נכונה שתגן עליכם:

  • לבקש הצעות מחברות ביטוח מובילות – לצד השאלה איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, השאלה השנייה הנפוצה ביותר היא כמה עולה ביטוח בניין משותף מלכתחילה. ובכן, יש לא מעט פרמטרים אשר עשויים להשפיע על עלות הפוליסה שאתם צפויים לשלם, ועליהם נרחיב בהמשך – אך חשוב להבין כי לא תוכלו לדעת בדיוק כמה תעלה לכם פוליסה אצל חברה מסוימת עד שלא תקבלו הצעה. לכן, על מנת שתוכלו להשוות בצורה נכונה בין חברות ביטוח שונות, הרי שעליכם לבקש מספר הצעות.
  • לקרוא היטב את תנאי הפוליסה – לפני שאתם שוקלים להמשיך הלאה עם הצעה מסוימת – עליכם לקרוא היטב את תנאי הפוליסה במלואם, כולל החריגים וכמובן גם כולל גובה הכיסוי המקסימלי. כאשר אתם תוהים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, אתם צריכים קודם כל לוודא שאתם מבינים את תנאי הפוליסה שאתם שוקלים לבחור במלואם כך שתוכלו להיות בטוחים כי מדובר בפוליסה טובה שתוכל להגן עליכם ועל כל דיירי הבניין.
  • בחירת הרחבות – לא מעט נציגי ועד בית מתחילים אשר תוהים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים לא לוקחים בחשבון את נושא ההרחבות שכן, ברוב המוחלט של המקרים, פוליסת ביטוח ברמתה הבסיסית לא תספיק על מנת לספק לחברי הוועד (וכך בעצם גם לכל הדיירים) הגנה מירבית. לפני שאתם בוחרים פוליסה, עליכם לקחת בחשבון את ההרחבות בהן אתם מעוניינים – כך שנציגי החברה גם יוכלו לצרף אותן להצעה שלכם.
  • לדון עם הדיירים – אחרי שיש לכם כמה אפשרויות סופיות ואתם יודעים פחות או יותר מה אתם מחפשים – מוטב שתדונו עם הדיירים, ואף רצוי לכנס לכך אסיפה. הציגו בפניהם את האופציות שלכם, והשוו בין כל אותן ההצעות השונות בהתאם למה שהכיסוי מכסה בפועל וכמובן גם לפי העלות החודשית של הדיירים.

 

הרחבות שכדאי לכם להוסיף לפוליסה שלכם

כמוזכר לעיל, הרחבות הן חלק בלתי נפרד מהעניין כאשר שואלים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים. אז אילו הרחבות אתם צריכים, ומה מכסה כל הרחבה בעצם? להלן מספר דוגמאות:

הרחבות אחריות כלפי צד ג'

כולנו יודעים כי כמעט בכל מבנה משותף מבקרים לא מעט אנשים שאינם הדיירים או בעלי הדירות – עוברי אורח. עוברי אורח אלו יכולים להיות חברים וקרובי משפחה של דייר מסוים, דיירים פוטנציאליים אשר באו להתרשם מדירה העומדת למכירה או השכרה, שליחי מזון וכדומה. כמובן שאין שום בעיה לארח אנשים אחרים במבנה שלנו. אז איפה הבעיה נכנסת לתמונה? ובכן, במידה וחלילה אחד מאותם עוברי האורח נפגע בעת בה הוא נמצא במה שמוגדר בתור הרכוש המשותף אותו חולקים כל הדיירים – אתם חשופים לתביעת נזיקין בתור נציגי ועד הבית. בדיוק לשם כך עליכם להוסיף לפוליסת הביטוח שלכם הרחבת אחריות כלפי צד ג', שנועדה להגן עליכם מפני כל תרחיש כזה. במידה ויש לכם את ההרחבה הזו וגורם צד שלישי חווה פגיעה בגופו או ברכושו בעת שהותו ברכוש המשותף בבניין שלכם, חברת הביטוח תכסה את כל ההוצאות הכרוכות בדבר, לרבות ההוצאות משפטיות.

הרחבת חבות מעבידים

בכל בניין שמתוחזק כהלכה מגיעים מספר פעמים בשבוע עובדים המועסקים על ידי חברת הניהול לה משלמים נציגי הוועד – עובדי ניקיון, גינון, תחזוקה שוטפת, חשמל וכדומה. חשוב מאוד שתדעו כאשר אתם מבררים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, כי במידה וחלילה אותם עובדים שמגיעים לבניין נפצעו כחלק מהתפקיד שלהם – אזי אתם חשופים לתביעת נזיקין בתור נציגי הוועד. הפתרון כאן, הוא להוסיף לפוליסה שלכם הרחבת חבות מעבידים. ההרחבה הזו נועדה להגן עליכם מפני מקרים כאלו, ובמידה ויש לכם אותה חברת הביטוח תכסה את כל ההוצאות הכרוכות במקרים כאלו, החל מתשלום פיצויים לעובדים במידת הצורך ועד כיסוי ההוצאות המשפטיות במלואן.

הרחבת נזקי מים

עוד הרחבה שכדאי שתהיה בכל פוליסה זו הרחבת נזקי מים. כאשר אתם מבררים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, חשוב מאוד לדעת כי ברוב המוחלט של המקרים, פוליסה ברמה הבסיסית מכסה נזקי מים בעיקר במידה ומדובר בהצפות. היא לא מכסה נזקי מים שהתרחשו כתוצאה מרשלנות בטיפול בצנרת, ואינה מכסה נזקי מים שמגיעים מבעיה שבמקור התחילה בדירה של אחד הדיירים. על מנת להיות מוגנים גם מפני תרחישים כאלו, מומלץ מאוד להוסיף לפוליסה שלכם הרחבה כזו, כך שבכל תרחיש תוכלו להיות בטוחים שאנשי מקצוע ברמה הטובה ביותר יבואו ויתנו לכם שירות כאשר חברת הביטוח היא זו שמכסה את התיקונים הנדרשים.

הפרמטרים שמשפיעים על המחיר

לאחר שהבנו כל מה שחשוב לדעת בתור חברי ועד מתחילים על איך לבחור ביטוח לבניין מגורים – הגיע הזמן להבין מה עשוי להשפיע על המחיר של הפוליסה. ובכן, לצד ההרחבות שאתם בוחרים להוסיף, יש לא מעט פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על העלות שאתם צפויים לשלם. כך למשל, המיקום הגיאוגרפי בארץ בו הבניין המשותף שלכם ממוקם משפיע על המחיר בהחלט. לצד זאת, גודל שטח הבניין וכמות הדירות משפיעים גם הם על המחיר, היות וככל שהבניין יותר גדול ומכיל יותר דירות, כך יותר יקר לחברת הביטוח לכסות אותו. חשוב מאוד לדעת גם כי בניינים חדשים ברוב המוחלט של המקרים יהיו פחות יקרים לכיסוי בהשוואה לבניינים ישנים יותר, בטח אם מדובר לצורך העניין בבניין חדש שנמסר מהקבלן וזה עתה תמה תקופת האחריות. כאשר אתם מחפשים אחר ביטוח בניין משותף מחיר, עליכם לקחת בחשבון את כל הפרמטרים האלו, שככל הנראה יבואו לידי ביטוי בהצעה  שתקבלו.

אז מה היה לנו?

השאלה איך לבחור ביטוח לבניין מגורים מעסיקה לא מעט ועדי בתים, ובצדק. פוליסת ביטוח היא אחד הדברים החשובים ביותר על מנת להבטיח תחזוקה מתמשכת של מבנה, בעיקר מאחר והיא נועדה להגן על חברי הוועד ועל כל הדיירים מפני הוצאות גבוהות במיוחד במקרים בהם אירע נזק למבנה. אז אם גם אתם צריכים פוליסת ביטוח איכותית עבור המבנה המשותף שלכם, צרו קשר עוד היום עם מרכז הביטוחים – ונציג יחזור אליכם בהקדם האפשרי עבור הצעה אטרקטיבית שתוכל להתאים לכם.

 

שאלות ותשובות – איך לבחור ביטוח לבניין מגורים – המדריך לחבר הוועד המתחיל

מי משלם על הפוליסה?

עוד שאלה נפוצה כאשר מדובר על ביטוח בניין משותף מי משלם. ובכן, העלות של הפוליסה אמורה לעבור מנציגי הוועד אל חברת הביטוח, אך חשוב מאוד לציין כי כל הדיירים אמורים להתחלק בה מדי חודש, בדיוק כפי שהם משלמים את דמי ועד הבית, ואף בבניינים מסוימים ייתכן כי מאחדים את העלות של הביטוח ואת עלות האחזקה והניהול של המבנה.

מה הדרך הטובה ביותר לבצע את התשלום?

כיום נהוג ליצור חשבון בנק עבור נציגי הוועד, ובו ישתמשו על מנת להעביר כסף לחברות הביטוח והאחזקה וניהול. הדיירים בעצם מעבירים את דמי ועד הבית שלהם ישירות לחשבון הזה – רצוי בהוראת קבע. כך ניתן לעקוב אחר הכספים המתנהלים בצורה שקופה ומסודרת, וגם ניתן לבקש מהדיירים להעביר את הכסף בהוראת קבע חודשית, מה שחוסך לחברי הוועד הרבה התעסקות ומונע מקרים בהם יש מחלוקות מול דיירים אשר מתעכבים עם התשלום. לכן, לאחר שבירננו איך לבחור ביטוח לבניין מגורים – הדבר הראשון שצריך לעשות הוא ליצור חשבון בנק עבור נציגי הוועד.

מה ניתן לעשות מול דייר שאינו משלם?

במידה ודייר מתעכב עם התשלום באופן סדרתי או לחילופין, פשוט לא מוכן לשלם – חשוב מאוד שתדעו בתור חברי הוועד כי אתם לגמרי יכולים לפעול נגדו משפטית מבחינת החוק.

האם הרחבת צד ג' מכסה נזקים שמגיעים מאחת הדירות?

ובכן, לא. כאשר שואלים איך לבחור ביטוח לבניין מגורים, חשוב מאוד להבין כי קיימת הפרדה בין ביטוח לבניין המשותף, אותו חולקים כל הדיירים – לבין ביטוחי דירות, שהם פרטיים. הרחבת צד ג' מכסה כל מה שנוגע לנזקים שאירעו לגופו או רכושו של גורם צד שלישי ככל שאלו קשורים לרכוש המשותף אותו חולקים כל הדיירים. אם מדובר לצורך העניין בפגיעות שמגיעות מהדירה של אחד הדיירים – אזי רק הרחבת צד ג' בנוסף לביטוח דירה היא זו שמגנה על הדייר. מעבר לכך, אם מדובר בפגיעה שמגיעה מדירה פרטית זו אחריותו הבלעדית של הדייר, ולא של חברי הוועד.

 

איך לבחור ביטוח לבניין מגורים - המדריך לחבר הוועד המתחיל

איך לבחור ביטוח לבניין מגורים - המדריך לחבר הוועד המתחיל
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

פנו אלינו עכשיו וקבלו מגוון הצעות מותאמות אישית עבור ביטוח בניין משותף