כולנו מכירים את זה: בכל שנה אנחנו מחדשים את הביטוחים השונים ומשלמים על זה הון עתק. האמת היא, שביטוח, ולא משנה על איזה ביטוח מדובר, זה מסוג אותם הדברים שאנחנו משלמים עליהם ומקווים לא להשתמש בהם. זה נשמע לכם מוכר? גם אתם מוציאים מידי שנה הרבה מאוד כסף על ביטוחים שונים? אם כך, ברור שתרצו לחסוך איפה שרק אפשר. יחד עם זאת, אם יש ביטוח שממש לא כדאי לכם לדלג או לוותר עליו, זה ביטוח צד ג בניין משותף. כמעט כולנו גרים בבניינים משותפים, מהצפון ועד דרום הארץ, והסיבה לכך היא בעיקר הצפיפות ויוקר המחייה. באותם בניינים משותפים אנחנו נהנים מלובי, מעליות, חצרות, מחסנים ועוד. יחד עם זאת, חשוב גם להבין שכל תאונה שעלולה להתרחש בכל אחד מהשטחים המשותפים האלה תהיה, בסופו של דבר, תחת האחריות שלנו.
מה קורה במצב של תאונה בבניין?
אם אתם עדיין תוהים למה לא כדאי לוותר על, ביטוח צד ג בניין משותף, חשוב שתנסו לבדוק כמה אנשים זרים נכנסים לבניין שלכם מידי יום. כמובן שככל שהבניין יותר גדול כך הסיכוי שעוד ועוד אנשים יכנסו אליו יהיה יותר גדול. זה יכול להיות שליח שמביא חבילה מאמזון אך זה גם יכול להיות שליח שמביא פיצה. זה לא משנה מי יכנס ולמה, מה שכן חשוב להבין, זה שאם אותו אדם יעבור תאונה בשטח שמוגדר כשטח של הבניין המשותף, האחריות היא שלכם. אתם לא תאמינו כמה מהר אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים פיצויים לאדם שבכלל לא התכוון להביא לכם באופן אישי חבילה, אלא לאחד מהשכנים שלכם. מדובר על פיצויים שעלולים להיות מאוד גבוהים ולכן חשוב שתעשו ביטוח צד ג בניין משותף כמה שיותר מהר.
האם כל חברת ביטוח תציע לכם את אותו הדבר?
למרות שיש הרבה חברות ביטוח בישראל שמציעות לכם לפנות אליהן ולעשות אצלן ביטוח צד ג בניין משותף, יש טעם שתבדקו במי אתם בוחרים. ראשית, חשוב מאוד לקרוא את פוליסת הביטוח שעליה אתם עומדים לחתום. שנית, חשוב גם לבדוק ולהבטיח שאתם בוחרים בחברת ביטוח טובה. לא חסרים סיפורים על חברות ביטוח שלא ממש נותנות מענה ברגע האמת, וזה ברור שלא תרצו להיות לקוחות של חברת ביטוח כזו. לכן כדאי לעשות סקר שוק קצר לפני שאתם בוחרים מול מי תרצו לחתום על פוליסת הביטוח החשובה הזאת.