רוב האנשים בישראל, למרות שהם אולי חולמים לגור בבית פרטי, גרים בסופו של דבר בבניין משותף. לכן נשאלת השאלה: האם יש הבדל בין הביטוחים השונים שצריך לעשות לבית פרטי לעומת ביטוח בניין משותף מחיר? חשוב להבין שמעבר לשאלת המחיר, יש כאן גם שאלה של חלוקת התשלומים. כלומר, כמובן שכאשר מדובר על בניין משותף, כל בעלי הדירות משלמים על הביטוח. לעומת זאת, אם מדובר על בית פרטי, בעלי הבית בלבד ישלמו על הביטוח. מעבר לכך, לא אחת ביטוח שמיועד לבניין משותף כולל לא רק את הדירות או את חדר המדרגות, אלא גם את כל שאר האזורים המשותפים. לעומת זאת, כשמדברים על בניין ודיור בתים פרטיים זה לא המצב, שכן ביטוח כזה מתייחס לבית עצמו.
בניין ודיור בתים פרטיים – אל תשכחו את הנושא של חבות מעבידים
דבר נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו כרוצים לעשות ביטוח, ולא משנה אם זה לבניין משותף או לבית פרטי, זה הנושא של חבות מעבידים. ביטוח חבות מעבידים הוא עניין קריטי. אם תשימו לב, אתם תראו שגם בבניינים משותפים וגם בבתים פרטיים יש בדרך כלל לא מעט עובדים. יש איש מקצוע שמגיע לנקות, אדם אחר מגיע לבצע תיקונים שונים במבנה ויש בדרך כלל גם גנן. האם עצרתם פעם לשאול את עצמכם מה יקרה אם אותו מנקה ימעד בחדר המדרגות של הבניין שלכם? או על המדרגות בתוך הבית הפרטי שלכם? האמת היא, שהוא יוכל להחליט שהוא תובע, ולא רק את הביטוח הלאומי. הוא יוכל להחליט שהוא תובע גם אתכם – בעלי הבית או בעלי הדירות בבניין המשותף. לכן אי אפשר לדבר על בניין ודיור בתים פרטיים ולא להתייחס גם לחשיבות של ביטוח שצריך לעשות בנושא של חבות מעבידים.
מי חייב לשלם על הביטוח?
כשמדברים על בניין ודיור בתים פרטיים ועל ביטוח שעושים לבית פרטי, זה ברור שבעל הבית משלם על הביטוח. אפשר גם להבין מדוע, כי למעשה, אם בעל הבית לא ישלם על הביטוח, פשוט לא תהיה לו פוליסת ביטוח בתוקף. לעומת זאת, מה קורה כשמדברים על ביטוח של בניין משותף? הנושא של ביטוח בניין משותף מי משלם מטריד רבים מאיתנו, כי לא תמיד קל להגיע להבנה עם שאר בעלי הדירות. לכן חשוב לדעת:
- עוד לפני שאדם קונה דירה בבניין רצוי לתת לו את כל המידע אודות הביטוחים והתשלומים הקבועים.
- באופן עקרוני כל בעלי הדירות בבניין חייבים להשתתף בעלות הביטוח.
- במקרים חריגים ניתן יהיה להעלות את הדברים להצבעה ולהחליט מה כדאי לעשות בנידון אם אחד מהדיירים מסרב לשלם.
בסופו של דבר, יש הרבה רכוש משותף בבתים משותפים. למשל: הבריכה, חדר הכושר, המעליות ועוד. לכן ברור מדוע כל בעלי הדירות חייבים לשלם על הביטוח, כי בעת צרה הם כולם ייהנו מהסיוע של חברת הביטוח.
בוחרים חברת ביטוח בצורה חכמה
הנושא של בניין ודיור בתים פרטיים מעסיק אתכם וגם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם עושים את כל הביטוחים הדרושים? אם כך, טבעי שתרצו גם לפנות אל חברת ביטוח שבאמת תוכל לסייע לכם. לכן, מעבר לכך שאתם צריכים להתעמק בנושא של ביטוח בניין משותף השוואת מחירים, צריך כמובן גם לבחון את אמינות חברת הביטוח. האם אתם באמת רוצים להיות עוד מקרה מצער של אנשים שבחרו להיות מבוטחים אצל חברה שאינה אמינה ואינה זמינה? התשובה היא כמובן לא. לכן רצוי לבדוק כמה שיותר פרטים אודות חברת הביטוח שלכם. למשל: האם היא וותיקה, מקצועית ובעיקר – מה אומרות לגביה חוות הדעת השונות? כך תגלו בעצמכם שבכל מה שנוגע לנושא של בניין ודיור בתים פרטיים, הכתובת הטובה ביותר היא חברת מרכז הביטוחים. כאן תמיד ידעו להתאים לכם את הביטוח הנכון, בין אם אתם רוצים לעשות ביטוח לבניין המשותף שבו אתם גרים ובין אם דרוש לכם ביטוח לבית פרטי.
שאלות ותשובות
-
האם חובה לעשות ביטוח לבית פרטי?
התשובה היא לא. זה לא עניין של חוק שקובע שעלינו לעשות ביטוח כזה, אך בפועל, ממש כפי שלא כדאי לוותר על ביטוח של בניין משותף, כך קורה גם לגבי ביטוח של בית פרטי.
-
מה כולל ביטוח לבית פרטי?
יש אפשרויות שונות בהקשר הזה ולכן כל אדם שיש לו בית פרטי יוכל לבחור ביטוח אחר. למשל: ניתן לבחור ביטוח שמכסה גם מקרים כמו שריפות, הצפות, רעידות אדמה וכדומה.
-
האם ביטוח של בניין משותף כולל גם אחריות כלפי צד שלישי?
ברוב המקרים כן, ובהחלט כדאי לוודא שהפוליסה שעליה אתם חותמים אכן כוללת גם אחריות כלפי צד שלישי.
-
האם יש מחירים קבועים לביטוח שניתן לעשות לבניין משותף או לבית פרטי?
התשובה היא, ולמעשה, זו גם הסיבה שבגללה כדאי להשקיע, להשוות מחירים וכך לבחור את המקום הנכון לעשות בו ביטוחים מהסוג הזה.